Rugăciunea de fiecare zi a Sfântului Ierarh Filaret al Moscovei

RUGĂCIUNEA DE FIECARE ZI A SFÂNTULUI IERARH FILARET AL MOSCOVEI
Doamne, nu ştiu ce să cer de la Tine. Tu Unul ştii de ce am nevoie, Tu mă iubeşti pe mine mai mult decît pot să Te iubesc eu pe Tine. Părinte, dă robului Tău cele ce singur nu ştie a le cere. Nu îndrăznesc să cer nici cruce, nici mîngîiere: numai stau înaintea Ta. Inima mea e deschisă Ţie; Tu vezi trebuinţele mele pe care nu le ştiu eu. Vezi şi fă după mila Ta. Loveşte-mă şi mă tămăduieşte, doboară-mă şi mă ridică. Mă cutremur şi tac cu evlavie înaintea voinţei Tale sfinte şi a căilor Tale celor nepătrunse pentru mine. Mă aduc Ţie jertfă, nu am altă dorinţă decît numai să fac voia Ta; învaţă-mă să mă rog, singur roagă-Te în mine!
Amin

sâmbătă, 27 martie 2010

Saptamana Patimilor

Dragi vizitatoei ai R.A.I.-ului si viitori locuitori ai Raiului,
Dupa ce in Duminica Floriilor ne veselim pentru intrarea smerita si in acelasi timp glorioasa a Mantuitorului nostru Iisus Hristos in Ierusalim, strigand ca din gura pruncilor: Osana Fiul lui David!, incepand de luni, datoria morala fata de El ne invita sa purcedem impreuna cu Acesta, in saptamana Patimilor, urcand cu fiecare zi, Via Dolorosa sau Drumul Crucii. Astfel, Luni, sa alungam din noi iubirea de arginti, inlocuind-o cu iubirea de Dumnezeu, de aproapele, prin rugaciune, asa cum si Hristos i-a dat afara din templu pe cei ce faceau comert. Marti, sa blestemam si noi in noi insine toate pricinile neroditoare de virtutii, cum sunt lenea, nepasarea, delasarea, asa cum si Hristos a blestemat smochinul pentru ca nu isi facuse rodul sau la vremea randuita. Miercuri, sa ne pazim mai cu atentie, prin post si rugaciune, sa nu intre diavolul in noi si sa il vindem astfel pe Mantuitorul nostru, asemeni lui Iuda, cel ce pentru aceasta, spanzurare si-a agonisit. Joi, sa ne invrednicim de Cina cea de Taina, sa ascultam ultimile Sale invataturi*(la Denia Celor 12 Evanghelii), si apoi sa dovedim un minim de devotament pentru Domnul Iisus, priveghind alaturi de El in gradina Ghetsimani, si sa ne pazim sa nu adormim ca cei trei odinioara, si, pe cat ne este cu putinta, sa ne silim a bea impreuna cu Hristos, paharul pe care Acesta il are de baut. Sa fim alaturi de El in momentul prinderii si judecarii Sale, sa ne tinem tari in marturisire si sa nu ne lepadam de El. Apoi, vineri, sa rabdam impreuna cu El, toate chinurile, si patimirile Acestuia*(cantand Prohodul Domnului), sa murim impreuna cu El, pentru ca Duminica in zori, sa putem invia si noi odata cu El, la o viata noua in Hristos Dumnezeu. O viata curata, de prunc, ca sa putem sa rostim cuvinte de lauda. Nu Osana ca in Duminica Floriilor, ci mai frumos, sa strigam din tot Sufletul: HRISTOS A INVIAT! / ADEVARAT A INVIAT!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Evanghelia Zilei

Cuvinte cu tâlc

"Dumnezeu este iubire"(I Ioan 4, 8)
„ Fără Dumnezeu omul rămâne un biet animal raţional şi vorbitor, care vine de nicăieri şi merge spre nicăieri. ”(Petre Ţuţea)
"Infrant nu esti atunci când sangeri, nici ochii când în lacrimi ti-s. Adevaratele infrangeri, sunt renuntarile la vis" (Radu Gyr).
"O, Doamne, dacă aş chema şi-aş ruga să-mi cadă la picioare sfârşitul, oare, voi şti sigur, vreodată, cât de mult am iubit asfinţitul ?!"(Costel Bunoaica)

CA SĂ REVENITI LA PAGINA DE PORNIRE...

Image and video hosting by TinyPic

Câte ceva despre mine...

Persoane Interesate