Rugăciunea de fiecare zi a Sfântului Ierarh Filaret al Moscovei

RUGĂCIUNEA DE FIECARE ZI A SFÂNTULUI IERARH FILARET AL MOSCOVEI
Doamne, nu ştiu ce să cer de la Tine. Tu Unul ştii de ce am nevoie, Tu mă iubeşti pe mine mai mult decît pot să Te iubesc eu pe Tine. Părinte, dă robului Tău cele ce singur nu ştie a le cere. Nu îndrăznesc să cer nici cruce, nici mîngîiere: numai stau înaintea Ta. Inima mea e deschisă Ţie; Tu vezi trebuinţele mele pe care nu le ştiu eu. Vezi şi fă după mila Ta. Loveşte-mă şi mă tămăduieşte, doboară-mă şi mă ridică. Mă cutremur şi tac cu evlavie înaintea voinţei Tale sfinte şi a căilor Tale celor nepătrunse pentru mine. Mă aduc Ţie jertfă, nu am altă dorinţă decît numai să fac voia Ta; învaţă-mă să mă rog, singur roagă-Te în mine!
Amin

sâmbătă, 7 august 2010

Scurt pelerinaj prin Baragan

Ieri, cu ocazia praznicului Schimbarii la Fata, am pornit intr-un nou scurt pelerinaj pe la cateva manastiri din campia Baraganului. Am pornit pe la ora 3 dupa amiaza impreuna cu acelasi Seby dar si cu fratele sau. Primul popas, Manastirea Crasani: manastire de maici, cu o obste destul de numeroasa, dupa afirmatia maicii care ne-a intampinat, si cu o gospodarie destul de vasta, judecand dupa surile de fan si anexele gospodaresti. aici se construieste o noua biserica, mai mare. dar pana atunci, slujba se face intr-o biserica mica, dar foarte frumoasa, si care raspandeste aerul de pace specific oricarei manastiri. de aici, am poposit la Balaciu. aici am aprins o lumanare la mormantul prietenului si fostului coleg de clasa, ierom. Andrei,trecut la Domnul cu 5 ani in urma. de remarcat aici peisajul, care este surprinzator de pitoresc pentru ariditatea Baraganului. de aici am mers la Manastirea Chiroiu, unde am fost foarte bine primiti de o maica care degaja in jurul ei pace si bunavointa. chiar ne-a si oferit cate un indreptar de spovedanie. superb peisaj si aici, ceea ce demonstreaza ca maicile se ostenesc cu drag in gradinita manastirii. a urmat Manastirea Dridu, cu un peisaj interior la fel de frumos. de aici am fost indrumati la Manastirea Sf. Nicolae-Balamuci din com Sitaru, jud Ilfov. Aici, obstea de calugari si ceilalti credinciosi, savarseau slujba de Utrenie. din pacate nu am ramas decat foarte putin timp, pentru ca orele erau cam inaintate. Am ramas totusi placut surprinsi de linistea de aici, de frumoasa organizare a asezamantului monahal si de frumusetea arhitecturii bisericii: stil brancovenesc. de altfel, manastirea dateaza de prin secolul VII. aici am luat hotararea in extremis de a merge si la Manastirea Caldarusani din apropiere. nu tocmai inspirata alegere, intru-cat aici se terminase programul de vizitare a asezamantului. am putut totusi admira de la exterior un frumos monument arhitectural, care este aceasta manastire, ctitorita de Matei Basarab, care, la fel ca la Slobozia, a ridicat de jur-imprejurul manastirii un zid de aparare. tot aici, a fost reinhumat, in pridvor, mitropolitul Grigorie Dascalul, al Ungro-Vlahiei, canonizat de curand.
Apoi ne-am intors folositi acasa...
P. S. in curand, voi pune si cateva poze...

4 comentarii:

  1. am citit şi parcă am fost pt a doua oară în pelerinaj. De ce n-om fi rămas noi mai mult la slujbă la sitaru?????
    dacă va mai fi un pelerinaj, promit că nu vom mai căuta ziduri, ci cea mai mare bogăţie din mănăstiri: rugăciunea.
    Căutaţi-o şi voi!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Obste destul de numeroasa???? Sa fim seriosi sunt doar doua maici, si fara preot de ani buni. Toate maicile si preotii care au venit acolo, au plecat sau au fugit.

    RăspundețiȘtergere

Evanghelia Zilei

Cuvinte cu tâlc

"Dumnezeu este iubire"(I Ioan 4, 8)
„ Fără Dumnezeu omul rămâne un biet animal raţional şi vorbitor, care vine de nicăieri şi merge spre nicăieri. ”(Petre Ţuţea)
"Infrant nu esti atunci când sangeri, nici ochii când în lacrimi ti-s. Adevaratele infrangeri, sunt renuntarile la vis" (Radu Gyr).
"O, Doamne, dacă aş chema şi-aş ruga să-mi cadă la picioare sfârşitul, oare, voi şti sigur, vreodată, cât de mult am iubit asfinţitul ?!"(Costel Bunoaica)

CA SĂ REVENITI LA PAGINA DE PORNIRE...

Image and video hosting by TinyPic

Persoane Interesate