Rugăciunea de fiecare zi a Sfântului Ierarh Filaret al Moscovei

RUGĂCIUNEA DE FIECARE ZI A SFÂNTULUI IERARH FILARET AL MOSCOVEI
Doamne, nu ştiu ce să cer de la Tine. Tu Unul ştii de ce am nevoie, Tu mă iubeşti pe mine mai mult decît pot să Te iubesc eu pe Tine. Părinte, dă robului Tău cele ce singur nu ştie a le cere. Nu îndrăznesc să cer nici cruce, nici mîngîiere: numai stau înaintea Ta. Inima mea e deschisă Ţie; Tu vezi trebuinţele mele pe care nu le ştiu eu. Vezi şi fă după mila Ta. Loveşte-mă şi mă tămăduieşte, doboară-mă şi mă ridică. Mă cutremur şi tac cu evlavie înaintea voinţei Tale sfinte şi a căilor Tale celor nepătrunse pentru mine. Mă aduc Ţie jertfă, nu am altă dorinţă decît numai să fac voia Ta; învaţă-mă să mă rog, singur roagă-Te în mine!
Amin

vineri, 1 iulie 2011

focul din pântecele copiilor

Am capturat într-un zbor circular,
focul dospit
în pântecele copiilor
hrăniţi cu tăciuni aprinşi.

Acum îl ţin sub o cheie înaripată,
cu mii de ochi aţintiţi
spre plaja păsărilor
mânjite cu tăciuni stinşi.

3 comentarii:

 1. cred că e un text mai dificil decît celelalte. încă stau la dubii cine sunt acei copii. e groaznic să fii hrănit cu tăciuni. de unde în tine aceste gînduri?

  diana

  RăspundețiȘtergere
 2. hm, diana, diana, ţie trebuie să îţi dezvălui adevăratul sens... estze vorba strict de o metaforă care porneşte de la o viziune a proorocului Isaia din Vechiul Testament: acest prooroc mărturiseşte că a văzut un înger ce a apucat cu un cleşte un tăciune aprins şi i l-a atins de buze. dar nu l-a fript, ci l-a curăţat. De fapt acel tăciune era o profeţie despre Hristos euharistic, adică în forma în care ne împărtăşim noi cu El. De altfel, rugăciunea de mulţumire după Împărtăşanie, are o trimitere la această viziune. Practic şi Hristos este un foc, dar care nu arde, ci curăţeşte. Iar acei copii, sunt un simbol al purităţii, deşi de pe acum, cred că era clar...
  Pupici!

  RăspundețiȘtergere
 3. cât de profund.. mă bucur că te cunosc. poezia ta curăţă!

  RăspundețiȘtergere

Evanghelia Zilei

Cuvinte cu tâlc

"Dumnezeu este iubire"(I Ioan 4, 8)
„ Fără Dumnezeu omul rămâne un biet animal raţional şi vorbitor, care vine de nicăieri şi merge spre nicăieri. ”(Petre Ţuţea)
"Infrant nu esti atunci când sangeri, nici ochii când în lacrimi ti-s. Adevaratele infrangeri, sunt renuntarile la vis" (Radu Gyr).
"O, Doamne, dacă aş chema şi-aş ruga să-mi cadă la picioare sfârşitul, oare, voi şti sigur, vreodată, cât de mult am iubit asfinţitul ?!"(Costel Bunoaica)

A fost odata...

CA SĂ REVENITI LA PAGINA DE PORNIRE...

Image and video hosting by TinyPic

Câte ceva despre mine...

Persoane Interesate