Rugăciunea de fiecare zi a Sfântului Ierarh Filaret al Moscovei

RUGĂCIUNEA DE FIECARE ZI A SFÂNTULUI IERARH FILARET AL MOSCOVEI
Doamne, nu ştiu ce să cer de la Tine. Tu Unul ştii de ce am nevoie, Tu mă iubeşti pe mine mai mult decît pot să Te iubesc eu pe Tine. Părinte, dă robului Tău cele ce singur nu ştie a le cere. Nu îndrăznesc să cer nici cruce, nici mîngîiere: numai stau înaintea Ta. Inima mea e deschisă Ţie; Tu vezi trebuinţele mele pe care nu le ştiu eu. Vezi şi fă după mila Ta. Loveşte-mă şi mă tămăduieşte, doboară-mă şi mă ridică. Mă cutremur şi tac cu evlavie înaintea voinţei Tale sfinte şi a căilor Tale celor nepătrunse pentru mine. Mă aduc Ţie jertfă, nu am altă dorinţă decît numai să fac voia Ta; învaţă-mă să mă rog, singur roagă-Te în mine!
Amin

duminică, 5 octombrie 2014

Ziua care nu s-a mai sfârșit niciodată.

”Aș vrea ca ziua aceasta să nu se mai termine niciodată...” Așa mi-ai spus acum o viață. Iar peștișorul de aur tatuat în 3d sub aripa multicoloră a papagalului din colivia imaginară, ți-a îndeplinit dorința, mișcat probabil de fericirea ta, ca un cutremur de eu virgulă tu pe scara infinitului. În acel moment, luna a început să împacheteze fază cu fază, fiecare pătrar, și a plecat în voaj în Mississippi; iar stelele s-au convertit în grup la un nou destin, mai comod, de amintiri. De atunci, soarele se plictisește teribil, acolo sus, și uneori, când îi vine pofta să facă dragoste cu propria-i singurătate, trimite o gașcă agitată de norișori, angajați de fel, ca sufleuri la teatrul ”alte galaxy s.r.l.”, să întrețină atmosfera în absența lui. La un alt teatru, cel al statuilor vivante, pământul își construiește cu acribie, o carieră strălucită.
Iar noi... ne trăim fericirea la fel de extatici ca atunci, din zori și până-n ziuă, așteptând noaptea ca să facem dragoste. Dar noaptea nu va mai veni niciodată; așa că vom trăi veșnic, captivi în neprihănire, cu poftele ucise de o dorință născută prematur.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Evanghelia Zilei

Cuvinte cu tâlc

"Dumnezeu este iubire"(I Ioan 4, 8)
„ Fără Dumnezeu omul rămâne un biet animal raţional şi vorbitor, care vine de nicăieri şi merge spre nicăieri. ”(Petre Ţuţea)
"Infrant nu esti atunci când sangeri, nici ochii când în lacrimi ti-s. Adevaratele infrangeri, sunt renuntarile la vis" (Radu Gyr).
"O, Doamne, dacă aş chema şi-aş ruga să-mi cadă la picioare sfârşitul, oare, voi şti sigur, vreodată, cât de mult am iubit asfinţitul ?!"(Costel Bunoaica)

CA SĂ REVENITI LA PAGINA DE PORNIRE...

Image and video hosting by TinyPic

Persoane Interesate