Rugăciunea de fiecare zi a Sfântului Ierarh Filaret al Moscovei

RUGĂCIUNEA DE FIECARE ZI A SFÂNTULUI IERARH FILARET AL MOSCOVEI
Doamne, nu ştiu ce să cer de la Tine. Tu Unul ştii de ce am nevoie, Tu mă iubeşti pe mine mai mult decît pot să Te iubesc eu pe Tine. Părinte, dă robului Tău cele ce singur nu ştie a le cere. Nu îndrăznesc să cer nici cruce, nici mîngîiere: numai stau înaintea Ta. Inima mea e deschisă Ţie; Tu vezi trebuinţele mele pe care nu le ştiu eu. Vezi şi fă după mila Ta. Loveşte-mă şi mă tămăduieşte, doboară-mă şi mă ridică. Mă cutremur şi tac cu evlavie înaintea voinţei Tale sfinte şi a căilor Tale celor nepătrunse pentru mine. Mă aduc Ţie jertfă, nu am altă dorinţă decît numai să fac voia Ta; învaţă-mă să mă rog, singur roagă-Te în mine!
Amin

marți, 24 iulie 2012

Despre vis si implinirea lui



Uneori ne dorim atat de mult ceva incat ne devine vis. Iar devenindu-ne vis, devine dintr-o data obscur, fara nuante clare, se transforma intr-o idee generala, capatand totusi consistenta unui fapt bine inradacinat in gand, in memorie, in suflet, in intreaga fiinta. Dar, paradoxal pierde aspectele de finete, micile detalii intregitoare, care fac lucrurile concrete. Astfel transformat, ceva-ul nostru poate fi cu usurinta confundat cu un supleant care ni se ofera din senin, pe tava. La inceput suntem multumiti. Avem impresia ca ne-am atins scopul, ca ne-am indeplinit visul. Dar un lucru ce vine pe negandite, pe neluptate, ajunge sa ne devina atat de familiar incat ne da senzatia ca ni se cuvenea oricum, ca nu este nicidecum implinirea unui vis, ci doar intamplarea unui fapt ce oricum urma sa se implineasca candva, un fapt divers. Si atunci intelegem ca ceea ce am primit nu era visul nostru, ca nu a venit ca o implinire, ci doar ca o consolare. Si asta ne da dreptul sa visam din nou. Dar la ce anume? Pai ca sa ne aducem aminte visul initial, este necesar sa alungam din noi surogatul. Sa extirpam intrusul. Chiar daca asta inseamna un nou val de ceata, de obscur, prin care licareste visul nostru. O noua lupta se pune pe picioare, o lupta cu ceata sinelui nostru si cu obscurul vietii ce ni se asterne inainte. Dar fara lupta... de unde izbanda? De unde satisfactie, de unde vom cunoaste ca ni s-a implinit visul?....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Evanghelia Zilei

Cuvinte cu tâlc

"Dumnezeu este iubire"(I Ioan 4, 8)
„ Fără Dumnezeu omul rămâne un biet animal raţional şi vorbitor, care vine de nicăieri şi merge spre nicăieri. ”(Petre Ţuţea)
"Infrant nu esti atunci când sangeri, nici ochii când în lacrimi ti-s. Adevaratele infrangeri, sunt renuntarile la vis" (Radu Gyr).
"O, Doamne, dacă aş chema şi-aş ruga să-mi cadă la picioare sfârşitul, oare, voi şti sigur, vreodată, cât de mult am iubit asfinţitul ?!"(Costel Bunoaica)

CA SĂ REVENITI LA PAGINA DE PORNIRE...

Image and video hosting by TinyPic

Persoane Interesate