Rugăciunea de fiecare zi a Sfântului Ierarh Filaret al Moscovei

RUGĂCIUNEA DE FIECARE ZI A SFÂNTULUI IERARH FILARET AL MOSCOVEI
Doamne, nu ştiu ce să cer de la Tine. Tu Unul ştii de ce am nevoie, Tu mă iubeşti pe mine mai mult decît pot să Te iubesc eu pe Tine. Părinte, dă robului Tău cele ce singur nu ştie a le cere. Nu îndrăznesc să cer nici cruce, nici mîngîiere: numai stau înaintea Ta. Inima mea e deschisă Ţie; Tu vezi trebuinţele mele pe care nu le ştiu eu. Vezi şi fă după mila Ta. Loveşte-mă şi mă tămăduieşte, doboară-mă şi mă ridică. Mă cutremur şi tac cu evlavie înaintea voinţei Tale sfinte şi a căilor Tale celor nepătrunse pentru mine. Mă aduc Ţie jertfă, nu am altă dorinţă decît numai să fac voia Ta; învaţă-mă să mă rog, singur roagă-Te în mine!
Amin

joi, 22 septembrie 2011

Competitie spre fericire...

Incep prin a intreba:,, Care este definitia fericirii?"Fericirea este o stare de bine ce are ca substrat inconstientul uman si se manifesta printr-o stare de bine involuntara, o intensitate puternica a unor trairi, un impuls de a pasi mai vioi pe drumul vietii :).
Reflectand asupra definitiei, ajung la concluzia ca fericirea are o "definitie" diferita cu fiecare om, si folosesc notiunea de ,,om" pentru ca celelalte vietuitoare sunt incapabile de a ne comunica verbal despre fericirea lor, ele doar o pot arata prin fapte :).De ce aceasta concluzie?Pentru ca ,urmarind ceea ce se intampla in jurul nostru, vad fericirea infatisata in fel si chip:) , unii oameni se simt fericiti cand primesc o marire salariala sau orice beneficiu financiar, altii vad fericirea in a avea ,,tot ce iti doresti"fara minimum de efort, iar o mica parte,dupa parerea mea, vad fericirea ca fiind acel sentiment ce are ca factor primordial ,,inima" .Constientizand situatia, am inceput sa ma comport ca un copil la varsta precocee cand orice vede ii este strain si doreste sa stie ,,ce este" si ,,de ce este".:).Astfel ca intreb: ,,Ce fericire este aceia cand primesti o suma de banii, sau ai,,lumea la picioare"?Sunt de acord cu sintagma ca,,banii sunt o necesitate a vietii", dar o sustin pe cea care spune ca,,banii nu aduc fericirea!:) ".
Oamenii , cu diferitele lor feluri de a fi , desi au fost TOTI creati de Dumnezeu, sunt, in fiecare zi ,in competitie spre fericire..o fericire efemera, care dureaza atat de putin si duce catre niste aspiratii tot mai greu de atins.Ei nu stiu, insa, ca fericirea pe care ei o tot cauta sunt in lucrurile marunte pe care ei omit a le vedea, fiind acaparati de alte ,,atributiuni".
Ca fiecare om, si eu sunt intr-o competitie spre fericire:). M-am gandit la o cariera care sa ma caracterizeze si sa-mi fie de folos in viata, zis si facut, nu a fost greu...dar nu am simtit fericirea pe care o doream in suflet!Am reflectat, si m-am oprit din a mai alege,,cariera" in aducerea fericirii in viata mea, asa ca am ales cu,,inima", acea mica parte a organismului uman care nu are functie decat de a,,ticai"continuu...dar care de fapt reprezinta totul,biologic vorbind!Astfel ca am revenit la lucrurile simple care mi-au adus dintotdeauna fericirea aceea de te face sa zambesti fara sa vrei, sa imparasti zambete peste tot chiar si strainilor, aceea in care stralucesti radiind de fericirea interioara :).Iubindu-mi familia si aproapele ,iertand greselile mele si ale celorlalti, si avand credinta ating apogeul competitiei spre fericire in fiecare zi!:) Fa si tu la fel si viata iti va zambi ,probabil, in fiecare zi!:)

3 comentarii:

  1. cât mă bucur că ai revenit pe bloguleţ, plus că ai făcut-o în stilul tău caracteristic, adică: în mare stil. Cu o reflecţie despre una dintre cele mai controversate probleme existenţiale. Şi te-ai ridicat la o cugetare frumoasă. Ca să îţi continui efortul, vin cu o cugetare marca Tudor Chirilă: "Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodată, dar în căutarea ei merită să alergi toată viaţa".

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut, ce mai faci? Sper ca esti bine

    RăspundețiȘtergere

Evanghelia Zilei

Cuvinte cu tâlc

"Dumnezeu este iubire"(I Ioan 4, 8)
„ Fără Dumnezeu omul rămâne un biet animal raţional şi vorbitor, care vine de nicăieri şi merge spre nicăieri. ”(Petre Ţuţea)
"Infrant nu esti atunci când sangeri, nici ochii când în lacrimi ti-s. Adevaratele infrangeri, sunt renuntarile la vis" (Radu Gyr).
"O, Doamne, dacă aş chema şi-aş ruga să-mi cadă la picioare sfârşitul, oare, voi şti sigur, vreodată, cât de mult am iubit asfinţitul ?!"(Costel Bunoaica)

A fost odata...

CA SĂ REVENITI LA PAGINA DE PORNIRE...

Image and video hosting by TinyPic

Persoane Interesate