Rugăciunea de fiecare zi a Sfântului Ierarh Filaret al Moscovei

RUGĂCIUNEA DE FIECARE ZI A SFÂNTULUI IERARH FILARET AL MOSCOVEI
Doamne, nu ştiu ce să cer de la Tine. Tu Unul ştii de ce am nevoie, Tu mă iubeşti pe mine mai mult decît pot să Te iubesc eu pe Tine. Părinte, dă robului Tău cele ce singur nu ştie a le cere. Nu îndrăznesc să cer nici cruce, nici mîngîiere: numai stau înaintea Ta. Inima mea e deschisă Ţie; Tu vezi trebuinţele mele pe care nu le ştiu eu. Vezi şi fă după mila Ta. Loveşte-mă şi mă tămăduieşte, doboară-mă şi mă ridică. Mă cutremur şi tac cu evlavie înaintea voinţei Tale sfinte şi a căilor Tale celor nepătrunse pentru mine. Mă aduc Ţie jertfă, nu am altă dorinţă decît numai să fac voia Ta; învaţă-mă să mă rog, singur roagă-Te în mine!
Amin

luni, 7 iunie 2010

Impresii de la festivitatea de premiere a concursului
"Aripi de dor", 6. iunie 2010, Medgidia.

Ieri, la Casa de Cultură "I.N.Roman" din municipiul Medgidia, jud. Constanţa, a avut loc cea mai recentă ediţie a "Serbărilor revistei Metamorfoze" din Medgidia. "Serbările" s-au desfăşurat pe două planuri. Mai întâi, domnul Constantin Miu, redactorul şef al revistei Metamorfoze, a înmânat tinerilor colaboratori ai revistei, toţi elevi de liceu aflaţi sub bagheta profesorală a domniei sale, diplomele prin care li se recunosc talentul şi devotamentul, cu care au servit cauza culturii din Medgidia. Şi talent, slavă Domnului, este cu carul. Şi ce este cel mai important, este şi entuziasm. Căci fără entuziasm, nu capeţi determinare, nu hrăneşti încrederea de sine, şi laşi talantul îngropat în ţărâna nepăsării sau a laşităţii. Felicit pe această cale aceşti elevi talentaţi, care, trebuie să recunosc îşi cam fac concurenţă. Dar asta-i şi farmecul vieţii literare...
În continuare, s-au decernat premiile concursului literar "Aripi de dor" aflat la cea de-a V-a ediţie. Premiile, au fost:
PREMIUL I – DOGARU DIANA GEORGIANA – Medgidia
PREMIUL al II-lea – GABRIELA-OANA BUCUR – Târgovişte
PREMIUL al III-lea – ANDREEA ŞOOŞ – Drăgăşani
MENŢIUNE – MARIA FĂRÂMĂ – Nisporeni, Rep. Moldova
PREMIUL de EXCELENŢĂ „Ion FAITER” – AURELIAN ROMEO ILIE – com. Bucu, jud. Ialomiţa
Acum, ce să spun: de când am aflat cu ceva vreme în urmă că am câştigat Premiul de excelenţă, am rămas "WOW"!
Festivitatea a fost super. M-am bucurat să-l revăd pe domnul Ovidiu Dunărenu, să-l cunosc mai bine pe domnul Const. Miu, să-l cunosc pentru întâia dată pe domnul Ion Faiter, cel care mi-a şi înmânat premiul, plus că am făcut cunoştinţă şi cu alţi doi poeţi din Medgidia, membri juriului: Carmen Radu şi Cosmin Ştefănescu. Oameni dragi, oameni buni, oameni de bine, oameni de suflet. Oameni cu "O" mare, de la "Theo"(grecescul lui Dumnezeu), cu alte cuvinte oameni care l-au atins măcar de poale pe Dumnezeu. M-am simţiţ onorat în compania dumnealor.
Cât despre ceilalţi câştigători, ce pot spune: le-am cunoscut tangenţial doar pe Diana şi pe Gabriela. Diana este destul de fragedă ca vârstă, iar talentul care o-ncearcă ca o febră delirantă, îi dă toate premisele de a ajunge o mare poetă. Gabriela are talent, dar, fie-mi iertat o suspectez de ceva autosuficienţă. Poate greşesc, poate e de vină faptul că nu am vorbit prea mult, cel puţin aşa mi-a lăsat impresia prin starea de spirit pe care a afişat-o: izbitor de sigură pe ea, deloc şifonată de emoţii. Poate le-o fi uitat acasă, bravo ei.
În încheiere, ce-ar mai fi de spus, am rămas cu o parte din suflet şi la Medgidia. Frumos oraş, cu tineri ce se iubesc prin parc, pe malul Dunării, pe sub razele de miez de ziuă albastrurie. Cu siguranţă voi ţine legătura cu toţi cei de aici.

2 comentarii:

 1. Buna,
  Eu nu am putut fi prezentă la festivitate.Îmi pare nespus de rău,dar cine ştie, poate altă dată.S-au făcut simţite impresiile tale.Am descoperit aici cîte ceva din sufletul Medgidiei.Am trecut Prutul,cel puţin spiritual.Impresii pline de lumină,căldură,sinceritate şi emoţie.

  Mai revin pe blog...

  Cu prietenie,
  Maria Fărîmă
  M.F

  RăspundețiȘtergere
 2. felicitari varu pt premiul obtinut...astept sa "aud"=(vad) si mai multe lucruri de la tn...multa sanatate.

  geambasu florin
  .

  RăspundețiȘtergere

Evanghelia Zilei

Cuvinte cu tâlc

"Dumnezeu este iubire"(I Ioan 4, 8)
„ Fără Dumnezeu omul rămâne un biet animal raţional şi vorbitor, care vine de nicăieri şi merge spre nicăieri. ”(Petre Ţuţea)
"Infrant nu esti atunci când sangeri, nici ochii când în lacrimi ti-s. Adevaratele infrangeri, sunt renuntarile la vis" (Radu Gyr).
"O, Doamne, dacă aş chema şi-aş ruga să-mi cadă la picioare sfârşitul, oare, voi şti sigur, vreodată, cât de mult am iubit asfinţitul ?!"(Costel Bunoaica)

CA SĂ REVENITI LA PAGINA DE PORNIRE...

Image and video hosting by TinyPic

Câte ceva despre mine...

Persoane Interesate