Rugăciunea de fiecare zi a Sfântului Ierarh Filaret al Moscovei

RUGĂCIUNEA DE FIECARE ZI A SFÂNTULUI IERARH FILARET AL MOSCOVEI
Doamne, nu ştiu ce să cer de la Tine. Tu Unul ştii de ce am nevoie, Tu mă iubeşti pe mine mai mult decît pot să Te iubesc eu pe Tine. Părinte, dă robului Tău cele ce singur nu ştie a le cere. Nu îndrăznesc să cer nici cruce, nici mîngîiere: numai stau înaintea Ta. Inima mea e deschisă Ţie; Tu vezi trebuinţele mele pe care nu le ştiu eu. Vezi şi fă după mila Ta. Loveşte-mă şi mă tămăduieşte, doboară-mă şi mă ridică. Mă cutremur şi tac cu evlavie înaintea voinţei Tale sfinte şi a căilor Tale celor nepătrunse pentru mine. Mă aduc Ţie jertfă, nu am altă dorinţă decît numai să fac voia Ta; învaţă-mă să mă rog, singur roagă-Te în mine!
Amin

marți, 19 iulie 2011

Naşterea la Domnul a Părintelui Arsenie Papacioc


Azi, 19 iulie 2011, Cerul s-a îmbogăţit cu un sfînt: Pr. Arsenie Papacioc de la Mănăstirea Techirghiol. Bucurie mare în ceruri... la noi tristeţe. Am rămas iar orfani, am rămas iar în beznă. Pr. Arsenie a fost un tată al tuturor celor ce i-au trecut pragul chiliei. Printre ei m-am numărat şi eu... O singură dată, şi nu în chilie, ci pe la poalele prispei. Am fost în grup, cu o parte din suflarea ascoristă a ţării acum 2 ani. Deci nu am vorbit personal cu părintele, ci doar am ascultat cuminţel ce ne-a vorbit. Ce ne-a vorbit, nu am reuşit să reţin nici cinci minute după aceea. Pentru că părintele pur şi simplu radia... era străveziu... Simplu fapt de a-ţi fi în preamă şi de a te privi, te umplea de har. Am trăit pe viu acea istorioare din pateric despre Avva Antonie cel Mare: "mai mulţi ucenici au mers la Avva Antonie să afle cuvînt de învăţătură. Şi toţi puneau întrebări şi primeau răspuns. Doar unul nu întreba nimic. Iar Avva îl întreabă: Fiule, tu nu întrebi nimic? La care, ucenicul a răspuns: Avva, destul îmi este să te văd". Şi cu Părintele Arsenie era la fel. De altfel, am mai trecut de cîteva ori prin faţa mănăstirii fără să intru, pentru că eram în timpul serviciului. Părintele era pe prispă. Dar raza sa de lumină harică mă ajungea de la poartă. Ocazii să revin am avut multe, dar nu am mai ajuns. Poate că aşa a rînduit Dumnezeu să rămîn cu o singură amintire despre Părintele în suflet. Oricum o să ţină o viaţă, asta ştiu sigur...
Spuneam că noi suntem trişti că Părintele Arsenie s-a născut întru Domnul. Dar nu trebuie. Ci mai degrabă să ne bucurăm pentru că Domnul i-a uşurat suferinţa şi povara bătrîneţii, şi totodată pentru că am cîştigat un rugător la tronul lui Dumnezeu.
Poate e devreme, dar îndrăznesc să spun: rugaţi-vă la Părintele Arsenie ca mijlocitor. Vă va asculta, iar Domnul îl va asculta la rîndu-i. Pentru că, fără nici o discuţie, părintele a trăit bineplăcînd Domnului, deci a primit îndrăjnealîă la Acesta.
Dumnezeu să ajeze cu drepţii sufletul adormitului robului Său Arsenie!

Un comentariu:

  1. plina de aroma sufletului aceasta scriere a ta...iradiaza harul Parintelui Arsenie, Dumnezeu sa-l binecuvanteze, din ea!

    RăspundețiȘtergere

Evanghelia Zilei

Cuvinte cu tâlc

"Dumnezeu este iubire"(I Ioan 4, 8)
„ Fără Dumnezeu omul rămâne un biet animal raţional şi vorbitor, care vine de nicăieri şi merge spre nicăieri. ”(Petre Ţuţea)
"Infrant nu esti atunci când sangeri, nici ochii când în lacrimi ti-s. Adevaratele infrangeri, sunt renuntarile la vis" (Radu Gyr).
"O, Doamne, dacă aş chema şi-aş ruga să-mi cadă la picioare sfârşitul, oare, voi şti sigur, vreodată, cât de mult am iubit asfinţitul ?!"(Costel Bunoaica)

A fost odata...

CA SĂ REVENITI LA PAGINA DE PORNIRE...

Image and video hosting by TinyPic

Persoane Interesate